Bemutatkozás

A Magyar Tacskósok Országos Egyesülete egy 1998-ban létrehozott és a Budapest Környéki Törvényszék által 60116/1998.2 határozat szám alatt bejegyzett civil szervezet.

2013 januárjában az Egyesület újjáalakult néhány lelkes tacskórajongó összefogásával. Az összefogás kezdeményezője Mogyorósi István úr volt, aki a MEOESZ Miskolci Szervezetének elnökeként a klub székhelyét Miskolcra helyezte.

A klub számos sikert ért el az újjáalakulás óta. Legnagyobb sikerünknek érezzük, hogy a 180 fős tagságunkkal Magyarország egyik legnagyobb létszámú fajtaklubja vagyunk. A taglétszám emelkedése köszönhető a nagyon jó közösségnek. Minden a kölcsönös tiszteletre épül, ami egy tàrsadalmi munkában működtetetett egyesületnél alapelvárás. A sikereinket közösen értük el, amelyre mind büszkék vagyunk. Több, mint 1100 tacskó törzskönyvezését felügyeljük éves szinten, amely nagyon impresszív szám. Minden évben több küllem és munkavizsgát is szervezünk, melyen a nevezők száma szintén állandóan emelkedik.
A klubban sok boldog évet töltöttünk egészen, 2020 év elejéig, amikor is barátunk, mentorunk Mogyorósi István, Elnök úr koronavírusban elhunyt. Az első sokk után egymást támogatva vittük tovább a klubot, ismét újjászerveződtünk, és immár megújulva, de továbbra is Miskolcon maradva megyünk és szervezzük az egész országot felölelő munkát. Az egyesület és annak a közgyűlés által megválasztott, részben új Vezetősége folytatja a munkát tovább.

Feladatunk az, hogy megőrizzük az eddigi értékeket, tartsuk a szakmai színvonalat, továbbra is egymást tisztelve, a munkás és a küllem tacskózást kedvelő tagokat is figyelembe véve menjünk tovább és szervezzünk minél több magas színvonalú rendezvényt.

Célunk csak egy van, SZERETJÜK A TACSKÓT, mind szeretnénk tovább kutyázni úgy, hogy mindenkit az ellenőrzött, egészséges, törzskönyvezett egyedek vásárlására biztatunk. Továbbra is együtt fogunk működni és támogatni fogjuk a fajtamentő szervezeteket, menhelyeket ahogy ezt eddig is tettük, hiszen ezzel mindenkit segítünk kutyatartóvá válni.

Klubunkba várunk mindenkit, aki szereti a tacskót, legyen akár tenyésztő, vagy csak egy tacskós barát, hiszen ahogy fentebb írtuk, csak egy célunk van, szeretjük a tacskót és szeretnénk megóvni ezt a gyönyörű fajtát a jövő nemzedéke számára is.

További eredményes, szeretettel teli tacskózást kívánunk mindenkinek,

Az MTOE Vezetőségének nevében

Simon Virág

MTOE Elnök
MTOE Vezetőség:                                                                       Felügyelőbizottság tagjai:                 
Simon Virág - Elnök                                                                                               Pócs Liza 
Vaszkó Elek – Alelnök                                                                                            Légrády Krisztina                        
Ducs Nikoletta – Titkár                                                                                          Politzer Tamás 
Bodó Barbara – Tenyésztési Vezető                                      Fegyelmibizottság tagjai: 
Bencsik Zsolt – Tenyésztési Referens                                                                 Fülöp Ákos 
Pócsné Dostal Linda – Kommunikációs Vezető                                              Ficsór Zoltán 
Nicsovics György - Vezetőségi tag                                                                    Erdélyi Norbert